poniedziałek, 30 września 2019

Saffee Cleansing - Dwufazowy płyn micelarny

Demakijaż to ważny rytuał wieczorny jeśli chodzi o oczyszczanie skóry. Nie położę się spać dopóki z mojej twarzy nie zostaną usunięte wszelkie kosmetyki kolorowe, a jak wiadomo - do tego potrzeba odpowiedniego kompana. ;) Ostatnio moim sprzymierzeńcem stał się dwufazowy płyn micelarny marki Saffee, który znalazłam w drogerii internetowej notino.pl


czwartek, 4 lipca 2019

Clochee - Rozświetlający krem spf30

Nie od dziś wiadomo, że promienie słoneczne przyspieszają procesy starzenia się skóry, dlatego krem z filtrem warto stosować nie tylko w okresie letnim, lecz przez cały rok. Po wielu testach różnych produktów w końcu udało mi się trafić na kosmetyk godny polecenia, który nie tylko sprawdza się w powierzonym mu zadaniu, ale również nie grzeszy składem. Mowa tutaj o Clochee - rozświetlającym kremie spf 30. Zainteresowani ? Zapraszam do dalszej lektury.




poniedziałek, 27 maja 2019

Iperfumy.pl to teraz NOTINO - największy w Europie sklep internetowy z pefumami i kosmetykami !

Dotychczas znana Wam i jak dochodzą mnie słuchy - bardzo przez Was lubiana drogeria iperfumy.pl poszerzyła swój asortyment i rozwinęła się tak bardzo w ciągu ostatnich 15 lat, że postanowiła zmienić swoją nazwę na Notino.pl - obecnie jest to największy w Europie sklep internetowy, w którym znajdziemy nie tylko perfumy ale i kosmetyki, także jest w czym wybierać. Dobra wiadomość jest również taka, iż dane do kont (login i hasło) pozostają bez zmian. W związku z rebrandingiem otrzymałam od firmy miłą paczkę niespodziankę, którą dziś chcę Wam zaprezentować. Zapraszam do czytania i oglądania.



czwartek, 23 maja 2019

NOURISH - Biomimetyczny przeciwstarzeniowy krem pod oczy Głęboko nawilżający krem do skóry suchej

Jako, że jestem ogromną fanką naturalnych kosmetyków produkty marki Nourish od bardzo dawna wzbudzały moje zainteresowanie. Po wielu pozytywnych opiniach, na które natknęłam się w internecie postanowiłam je poznać i dumnie wprowadzić do pielęgnacji mojej skóry. Jak się sprawdziły i czy są godne uwagi ? Zapraszam do czytania.



środa, 1 maja 2019

Labello Pearly Shine - Balsam do ust

Ochrona ust przez cały rok jest dla mnie tak samo ważna jak pielęgnacja twarzy czy ciała, dlatego zawsze muszę mieć w torebce jakiś balsam do ust, dzięki któremu uda mi się utrzymać delikatny naskórek w dobrej kondycji. Ostatnio bardzo pomógł mi w dążeniu do celu kosmetyk marki Labello, którego upolowałam w drogerii internetowej iperfumy.pl i dziś chciałabym napisać o nim kilka słów, także zapraszam do dalszej części posta. :)




wtorek, 30 kwietnia 2019

HIT !! Anwen - Kosmetyki do pielęgnacji włosów średnioporowatych

Bloga Anwen śledzę właściwie od początku mojego włosomaniactwa. I chociaż w życiu bywało różnie - raz dbałam o moje kosmyki bardziej (czyt. regularnie) a raz mniej (tak, mam na myśli lenistwo) jej blogowe porady włosowe zawsze wychodziły moim "piórkom" na zdrowie. Dlatego gdy tylko doszły mnie słuchy, że Anwen stworzyła własne kosmetyki - bardzo mnie to ucieszyło, od razu wiedziałam że będzie to naprawdę coś fajnego. Swoje pierwsze produkty zamówiłam w jednym z moich ulubionych sklepów online - TRINY.PL. Dlaczego akurat tam ? Przesyłka zawsze jest dobrze zabezpieczona i przychodzi na czas, a bogaty asortyment kosmetyków naturalnych sprawia, że chętnie wykupiłabym pół sklepu. Ach... zakupoholiczki już tak mają. :D I jeszcze ten słodki upominek w postaci krówki - mniam. Ale do rzeczy... zapraszam na recenzję. :)




środa, 3 kwietnia 2019

Make Me Bio - Delikatne mydło w płynie z wodą pomarańczową i olejkami

Moje dłonie w ostatnim czasie potrzebują naprawdę ogromnej troski - przez natłok spraw na mojej głowie strasznie je zaniedbałam, w efekcie czego szybko stały się suche i szorstkie, a stan ten trwa już od kilku tygodni. Postanowiłam więc im to wynagrodzić i oprócz odpowiedniego kremu (o nim innym razem) zaopatrzyłam się również w delikatne mydło w płynie marki Make Me Bio, o którym dziś chcę Wam napisać kilka słów - zapraszam do czytania.




piątek, 1 marca 2019

COLLISTAR Mascara Infinito - Tusz do rzęs zwiększający objętość i podkręcający

Chociaż mój codzienny makijaż jest na ogół minimalistyczny - uwielbiam mieć mocno podkreślone rzęsy, gdyż oczy stają się bardziej wyraziste i optycznie powiększone. Niestety znalezienie tuszu do rzęs, który stanąłby na wysokości zadania i zrobił "coś" z "niczego" graniczy z cudem, dlatego w dalszym ciągu poszukuję ideału. Czytając co polecają internauci, natknęłam się na dobre opinie nt. mascary Infinito marki Collistar, a że znalazłam ją w promocyjnej cenie w mojej ulubionej drogerii iperfumy.pl nie wahałam się ani dłużej by wrzucić ją do wirtualnego koszyka. Dziś Wam opowiem kilka słów a jej temat.





środa, 20 lutego 2019

HIT ! ARDELL - In Her Prime - Baza pod cienie rozświetlająca

Makijaż oczu jest moją codzienną rutyną - wykonuję go zaraz po porannej toalecie. I chociaż ograniczam się tylko do narysowania kreski na powiece, pomalowaniu rzęs i zaakcentowaniu wewnętrznych kącików oczu rozświetlaczem to jest coś, bez czego nawet taki najprostszy makijaż nie przetrwa u mnie zbyt długo... Jak się nie trudno domyślić chodzi o dobrą bazę do powiek - bez niej ani rusz. Po wielu testach różnych produktów kosmetycznych z tej kategorii chyba w końcu udało mi się trafić na kosmetyk godny polecenia i łatwo dostępny, a mianowicie rozświetlającą bazę pod cienie do powiek "In Her Prime" marki Ardell, na którą trafiłam przypadkiem w drogerii internetowej iperfumy.pl 




wtorek, 22 stycznia 2019

Nowości z Lily Lolo - podkład mineralny Butterscotch, korektor PeepO, temperówka do kredek, pędzel do konturowania

Marka Lily Lolo jest bliska memu sercu, od kilku lat sięgam tylko i wyłącznie po ich kosmetyki w makijażu twarzy i ani myślę o żadnych "skokach w bok". :) Bardzo lubię ich podkład mineralny, róże, pędzle czy bronzer, dlatego ostatnio zdecydowałam się złożyć kolejne zamówienie w sklepie Costasy i w związku z tym chcę dziś Wam je zaprezentować. Zapraszam do czytania.


niedziela, 13 stycznia 2019

Pielęgnacja twarzy zimą z MakeMeBio - Receptura 171 oraz Receptura 174

O tym, że uwielbiam markę Make Me Bio wspominałam już nie raz - na chwilę obecną regularnie wracam do ich wody różanej, ale też chętnie testuję ich nowości kosmetyczne i zawsze przebieram nóżkami, gdy coś nowego wkroczy do ich oferty... :) Podobnie było w przypadku receptur 171 i 174 - gdy tylko je dostrzegłam, od razu zamarzyłam sobie, by je mieć i tym sposobem zasiliły moje szeregi kosmetyczne w pielęgnacji zimowej. Dziś Wam o nich co nie co opowiem, więc zapraszam do czytania.